latinica  ћирилица
10/08/2020 |  15:08 ⇒ 15:08 | Аутор: СРНА

Ђаковић са представницима Центра за омладински развој ПРОНИ

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић потписао је данас са представницима Центра за омладински развој ПРОНИ Меморандум о разумијевању и сарадњи.
Приједор - Фото: РТРС
ПриједорФото: РТРС

Градоначелник је појаснио да је ријеч о сарадњи овог Центра са Омладинским савјетом и омладином града Приједора који ће се повезивати у домену омладинских политика града и то у свим облицима развоја омладинског живота на подручју града.

- Биће отворен омладински клуб у простору који је дат на кориштење Омладинском савјету, а њихова интеракција ће бити осмишљавање свих пројеката за младе људе и организацију живота за младе људе као и помоћи у писању пројеката за обезбјеђивање донаторских и других средстава за квалитет живот и развој младих града Приједора - рекао је Ђаковић.

Генерални медаџер ПРОНИ Центра за омладински развој Јасмин Јашаревић је појаснио да је ријеч о организацији из Брчког која је основана 1998.године.

- Већ пуне 22 године радимо на питањима младих , као што су омладинска политика, активизам, волонтеризам, међународна сарадња и слободно вријеме младих, здрави животни стилови и слично - рекао је Јашаревић.

Он је додао да је у том времену реализован велики број пројеката, а да је један од кључних едукација за омладинске раднике.

- Ми то зовемо "Прони академија омадинског рада" која резултира са младим људима који стварно желе неке промјене у својој заједници - рекао је Јашаревић.

Он је истакао да је данашњи споразум и разумијевању и сарадњи везан је за опремање простора потребном опремом са отварање омладинског клуба.

- Ријеч је о средствима од 8.000-10.000 КМ, а читава идеја је подржана кроз БХРИ иницијативу - рекао је Јашаревић.

Срђан Шобот полазник Прони академије је потврдио да ће тај клуб бити нешто ново у Приједору, а да има за циљ да што више младих људи у Приједору прође обуку за писање пројеката и унапређење живота младих на подручју града.