latinica  ћирилица
10/08/2020 |  19:52 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Филмови "Шавови", "Јаје" и "Полар" на програму фестивала у Требињу (ВИДЕО)

Пројекцијама филмова "Шавови", "Јаје" и "Полар" настављен је програм осмог Фестивала европског и медитеранског филма, који се одржава у Требињу. Квалитетан програм, познати глумци и редитељи обиљежиће и овогодишњу смотру. Љепоте краjњег југа Српске освојили су филмаџије, па би град на Требињшици поново могао постати сет за неко ново остварење.
Требиње фестивал - Фото: РТРС
Требиње фестивалФото: РТРС

Требиње мирише и изгледа као Медитеран, и нема бољег мјеста за смотру евромедитеранског филма од крајњег југа Српске, сагласне су филамџије, а међу њима и Ана Софреновић, лауреат признања „Златни платан“ за 2020.

У посебно изазовној години за умјетност, нарочито филм, организатори су се потрудили да квалитетним оставрењима, великим бројем премијера, и звучних имена из свијета критике и режије, осми Фест учине што бољим.

- Данас имамо премијеру српског филма "Шавови", па потом деби Андреја Дојкића из Хрватске са филмом "Јаје". Кавлитет је нешто о чему с о водили рачуна, доста је репемијера јер је пандемија од марта све пореметила - изјавио је Пеђа Милојевић, умјетнички дирерктор Фестивала.

Премијерно ће се требињској публици представити и британски редитељ Доминик Џексон, са филмом "Полар".

Фестивал траје до 12. августа, за када је заказана пројекција филма „Која је ово држава“, копродукцијског оставрења, које потписује редитељ Винко Брешан.