latinica  ћирилица
11/08/2020 |  07:39 ⇒ 10:40 | Аутор: klix.ba

Пуцњава испред Бијеле куће (ВИДЕО)

Припадници Тајне службе ранили су 51-годишњег мушкарца у пуцњави која се касно синоћ по европском времену десила испред Бијеле куће.

До пуцњаве је дошло током конференције за новинаре предсједника САД-а Доналда Трампа, коју је због тога морао прекинути.

Тајна служба је саопштила да је инцидент почео тако што је 51-годишњи мушкарац пришао полицијском службенику сјеверозапададно од Бијеле куће у непосредној близини.

- Осумњичени је пришао полицајцу и рекао му да има оружје. Осумњичени се затим окренуо, агресивно потрчао према полицајцу и, у покрету за цртање, извукао предмет из одјеће. Затим је заузео положај стријелца као да ће да пуца. Полицајац Тајне службе извадио је оружје ударајући појединца у торзо - наведено је у саопштењу.

Међутим, два извора рекла су за Си-Ен-Ен да је рањена особа била ненаоружана.

Протокол Бијеле куће, навела је Тајна служба, није прекршен током инцидента. Канцеларија професионалне одговорности Тајне службе извршиће интерни преглед понашања службеника, додаје се у саопштењу.

У тренутку пуцњаве Трампа су извели из просторије ван ограде предсједничког комплекса у Вашингтону. Десетак минута провео је у склоништу, након чега се вратио на конференцију.

- Десила се пуцњава испред Бијеле куће, а ситуација је под контролом. Захвалио бих Тајној служби која је, као и увијек, одрадила посао веома брзо и ефикасно. Изгледа да су припадници Тајне службе ранили  једну особу која је превезена у болницу - рекао је Трамп.