latinica  ћирилица
12/08/2020 |  16:21 ⇒ 16:22 | Аутор: СРНА

Невесиње: Осам странака подржало кандидата СНСД-а за начелника

У Невесињу је данас осам странака потписало коалициони споразум о сарадњи и подршци кандидату СНСД-а за начелника општине Невесиње Миленку Авдаловићу.
Невесиње - Фото: илустрација
НевесињеФото: илустрација

Потпис на усаглашени документ о политичком дјеловању ставили су предсједници општинских одбора СНСД-а, Социјалистичке партије /СП/, Демократског народног савеза /ДНС/, Покрета "Волимо Српску", Демоса, Социјалистичке партије Српске, Српске напредне странке и Уједињене Српске.

Авдаловић, актуелни начелник општине, рекао је да му је част бити кандидат којег подржава осам политичких субјеката, те да очекује добар изборни резултат јер је коалиција предвођена СНСД-ом у претходном мандату остварила 95 одсто обећања грађанима.

- Завршили смо више значајних инфраструктурних пројеката, довели воду са Удбине, реконструисали спортску дворану и Дом културе, ријешили резервно напајање струјом, изградили централно спомен-обиљежје, реконструисали Улицу цара Душана и Улицу Милоша Обилића, кружни ток код општине - навео је Авдаловић.

Предсједник Општинског одбора СП-а Огњен Куљић нагласио је да је политичка платформа коалиције из 2016. године у највећем проценту реализована.

- Покушаћемо да побољшамо привредни амбијент, ојачамо пољопривреду и отворимо нова радна мјеста и тако заокружимо коалициону причу - нагласио је Куљић.

Предсједник Општинског одбора ДНС-а Небојша Жерајић рекао је да сви који долазе у Невесиње виде да је посљедњих година урађено много.

Потписавању коалиционог споразума присуствовали су и народни посланици Илија Таминџија и Максим Скоко.