latinica  ћирилица
12/08/2020 |  17:39 | Аутор: АТВ

Додик: Игокеа је спремна да организује првих шест кола АБА лиге у Лакташима

Нова сезона у кошаркашкој АБА лига требало би да крене 2. октобра, а по свему судећи одиграће се у потпуно новом систему.
Игор Додик -
Игор Додик

Због пандемије вируса корона, лигашки дио сезоне требало би да буде организован у турнирском формату.

КК Игокеа изразио је жељу и спремност да буде домаћин првих шест кола, потврдио је Игор Додик, генерални менаџер овог клуба.

- Спремни смо да прихватимо домаћинство за првих шест кола АБА лиге и да у Бањалуци и Лакташима угостимо све клубове. Свјесни смо великог обима организације, али смо увјерени да можемо да се ухватимо у коштац са овим изазовом и да беспријекорно организујемо турнир поштујући све мјере заштите које су на снази. У сталном смо контакту са Аленом Шеранићем, министром здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске, као и свим осталим надлежним институцијама, и сходно њиховим препорукама приступили би организацији. Сматрамо, да би организација једног оваквог догађаја била од вишеструке велике користи за Бањалуку и Републику Српску. Сем спортског аспекта, доласком свих екипа и њиховим вишедневним боравком у Бањалуци и Лакташима, велику корист имали би и привредни субјекти, посебно хотелијерство, које је поприлично угрожено, у минулом периоду. Наравно, здравље свих актера је од круцијалне важности и сва организација била би подређена томе - изјавио је Додик.