latinica  ћирилица
13/08/2020 |  10:35 ⇒ 14:17 | Аутор: РТРС

Вишковић у Семберији; Посјета привредним и пољопривредним субјектима (ФОТО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић у посјети је Семберији.

Вишковић је посјету почео посјетом Месној индустрији ЗП-комерц у Вршанима.

Састанку са руководством ове Месне индустрије присуствовао је и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић, градоначелник Бијељине Мићо Мићић и посланик у Народној скупштини Српске Недељко Ћорић.

Вишковић је рекао да ће овој фирми ускоро бити омогућен извоз јунећег меса у Турску, напомињући да је ово једино предузеће из Републике Српске које је добило сертификат за извоз на турско тржиште.

Вишковић у Бијељини (Фото: РТРС)

Он је истакао да је ЗП комерц можда и једино предузеће у Републици Српској које је заокружило производни процес, јер имају своју производњу, клање и прераду, све до готових производа.

Вишковић је, након посјете овој фирми, у Доњем Магнојевићу посјетио фарму пољопривредног произвођача Слободан Петрића.

Фото: РТРС

Премијер Српске је посјетио и Прехрамбену индустрију Сава Семберија у Бијељини, гдје је разговарао са директором ове фирме Стевом Филиповићем.

Ова фабрика тренутно прерађује 10.000 тона воћа и поврћа. Максимални производни капацитет јој је 12.000 тона готовог производа, а искориштеност производа је око 40 одсто. У овој фирми тренутно ради 50 људи, а запошљава и сезонске раднике.

Након посјете Прехрамбеној индустрији Сава Семберија, Вишковић се састао са пољопривредником у селу Доње Црњелово Младеном Митровићем који се бави производњом воћа и поврћа на 60 хектара земље.

Премијер Српске ће данас одржати састанак са предсједником Управног одбора зворничке Алумине Милом Матићем, након чега је предвиђен обилазак новог производног погона те фирме.