latinica  ћирилица
13/08/2020 |  12:12 ⇒ 12:27 | Аутор: РТРС

Мушкарац из Бановића у комбију кријумчарио 17 миграната

Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту БиХ ухапсили су на подручју Тузланског кантона једно лице због кријумчарења људи, те спријечили кријумчарење 17 држављана Бангладеша, Пакистана и Авганистана.

Током ове акције, која је спроведена синоћ, припадници СИПА одузели су мобилни телефон и путничко возило за које се сумња да је кориштено приликом организације превоза кријумчарених лица, саопштено је из СИПА.

Портал Кликс наводи да је мушкарац из Бановића ухапшен на дијелу регионалног пута између Сапне и Калесије те да је у комбију пронађено 17 миграната.

Како овај портал сазнаје, припадници Полицијске станице Сапна ПУ Калесија, синоћ су, око 21.00 часова на регионалном путу Сапна-Калесија. зауставили и контролисали возило којим је управљао 41-годишњи М. Ш. из Бановића.

Осумњичена особа приведена је у просторије СИПА и над њом се врши криминалистичка обрада.

СИПА је ову акцију спровела по наредбама Тужилаштва БиХ и Суда БиХ, у сарадњи са Граничном полицијом БиХ, Службом за послове са странцима и Министарством унутрашњих послова Тузланског кантона, наводи се у саопштењу.