latinica  ћирилица
14/08/2020 |  19:05 ⇒ 20:04 | Аутор: РТРС

Вишковић: СНСД спреман за локалне изборе (ВИДЕО)

СНСД је спреман за локалне изборе и очекује побједу свог кандидата за градоначелника Источног Сарајева као и у општинама Града гдје нису у власти, изјавио је у Источном Сарајеву потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић након разговора са начелницима Сарајевско-романијске регије из СНСД-а.
Вишковић у Источном Сарајеву - састанак - Фото: РТРС
Вишковић у Источном Сарајеву - састанакФото: РТРС

Истовремено, Предсједништво ПДП-а је након сједнице у Источном Сарајеву поручило коалиционом партнеру СДС-у да очекују подршку за заједничку кандидатуру за градоначелника или начелника Пала. СДС је раније додуше незванично истакла кандидатуру Мирослава Лучића.

На три мјесеца пред локалне изборе СНСД збија редове у Источном Сарајеву, вјетар у леђа је и посјета потпредсједника странке Радована Вишковића. Увјерени су не само да ће њихови кандидати побиједити у општинама гдје су на власти већ и у срединама које важе за упоришта СДС-а.

Ми очекујемо да имамо један од најбољих резултата на локалним изборима као СНСД са својим партнерима - рекао је Вишковић.

Љубиша Ћосић, кандидат СНСД-а за градоначелника Источног Сарајева нагласио је како је сигуран да ће СНСД освојити власт на нивоу Града Источно Сарајево, те да ће заједно са коалиционим партнерима освојити власт у СО, као и њихови кандидати у општинама Источна Илиџа, Соколац и Источни Стари Град. Ћосић је навео да имају довољно разлога да вјерују у изборну побједу.

Док је Вишковић са страначким колегама разрађивао стратегију побједе, ПДП је на сједници Предсједништва странке тражио начина да сачува коалиционо јединство са СДС-ом, озбиљно нарушено након кандидатуре СДС-овог Мирослава Лучића за градоначелника Источног Сарајева.

- Према договору постоји седам позиција у Граду Источно Сарајеву од којих једна треба да припадне ПДП-у или градоначелник Источног Сарајева или начелник Пала. Видјећемо наредних дана - рекао је Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а.

Из СДС-а још увијек без одговора да ли је Лучић званично њихов кандидат, раније је Мирко Шаровић обавијестио да СДС и ПДП немају договор око заједничког наступа у Граду Источно Сарајево.

- За Град могуће да не буде договора, тако да ће у тој варијанти ПДП и СДС одлучити да ли ће засебно давати кандидате за градоначелника или ће евентуално то учинити само СДС -истакао је Шаровић.

СДС-у много значи да први директно изабрани градоначелник Источног Сарајева буде њихов човјек зато неће олако препустити ПДП-у заједничку кандидатуру.

У том случају ПДП-ов Ненад Вуковић формално би могао добити подршку као заједнички кандидат за начелника Пала али би му проблем представљао Марко Ђого који иако независан кандидат, слови као човјек близак СДС-у.