latinica  ћирилица
14/08/2020 |  20:30 ⇒ 20:33 | Аутор: СРНА

Једномјесечни притвор за 17 полицајаца осумњичених за корупцију

Општински суд у Сарајеву одредио је једномјесечни притвор за 17 полицајаца, осумњичених за корупцију, који су ухапшени у акцији "Дар један", потврђено је из овог суда.
Акција "Дар1" - Фото: klix.ba
Акција "Дар1"Фото: klix.ba

Портпарол суда Амра Хоџић рекла је за портал Кликс да је за једног осумњиченог одређена мјера забране обављања службене дужности.

Тужилаштво Кантона Сарајево је од Суда затражило једномјесечни притвор за 17 полицајаца због опасности од утицаја на свједоке, понављања кривичног дјела и узнемирења јавности, док је за једног предложен притвор и због опасности од бјекства.

Полицајци су ухапшени у сриједу, 12. августа, у акцији коју су спровели кантонална полиција, Обавјештајно-безбједносна агенција, Тужилаштво Кантона Сарајево и Полицијска управа Источно Сарајево.

Акција је услиједила након вишемјесечне истраге и прикупљања доказа, а све с циљем одлучне борбе против криминала и корупције у властитим редовима.

Ухапшени полицајци су Дамир Бихорац, Емрах Хасанспахић, Мидхат Муслић, Низамир Ђуловић, Ален Делић, Гојко Пећеница, Амел Булбул, Раденко Палангетић, Александар Ђурица, Ален Козић, Миран Голијанин, Хајрудин Ћалија, Сеад Драмалија, Елвир Сиповић, Менсур Скендеровић, Недим Гљива и Алем Ибишевић.