latinica  ћирилица
20/08/2020 |  11:22 ⇒ 11:24 | Аутор: СРНА

"Мигрантска криза дошла до тачке до које није смјела"

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је у интервјуу за Срну да када је ријеч о мигрантској кризи у БиХ је дошло до тачке до које се није смјело доћи и да се ситуација закомпликовала.
Жељка Цвијановић (фото:Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
Жељка Цвијановић (фото:Siniša Pašalić/RAS Srbija)

- То је проблем и оптерећење, посебно за мјеста гдје су мигранти стационирани. И даље остаје питање како они долазе овдје. Шта с њима радити у финансијском, економском, социјалном, здравственом и сваком другом смислу и колико је могуће да се овдје задржавају? Ситуација је компликована јер се много тога могло урадити у претходном периоду, а није рјешавано јер је постојало погрешно управљање мигрантском кризом. Пренеражени смо тиме што се дешава, али, с друге стране, мислим да се проблем треба рјешавати другдје - оцијенила је Цвијановић.

Она сматра да је веома тешко предвидјети шта ће бити у будућности јер је проблем миграната далеко већи него што се чинио у почетку и додаје да се плаши да је у току ескалација на коју су сви из Републике Српске упозоравали.

- Српска остаје при ставу да на нашој територији неће бити стационирања миграната, мигрантских кампова и насеља јер то не можемо економски, финансијски и на сваки други начин да поднесемо... Имамо довољно својих проблема. Жалим што су мигрантска кретања почела из неких политичких разлога и вођењем ратова на неким просторима - рекла је Цвијановић.