latinica  ћирилица
25/08/2020 |  13:36 ⇒ 16:16 | Аутор: РТРС

Цвијановић: СДА често лоптицу пребацује у туђе двориште (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да СДА када је рјешавање проблема миграната у БиХ, лоптицу пребацује у туђе двориште.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

Цвијановић сматра да СДА треба да понесе одговорност за многе процесе, јер је допринијела многим од тих процеса.

- Са друге стране, ако је већ у питању рјешавање, они заузимају врло важне позиције на нивоу Савјета министара и на нивоу БиХ, али исто тако и на нивоу ФБиХ и кантона, тако да се од њих очекује да раде и доприносе проналажењу рјешења, а не отежавању ситуације - рекла је Цвијановић.

Оцијенила је и да су бесмислене изјаве министра безбједности БиХ Селме Цикотића.

- Умјесто да се заиста бавимо суштином тог проблема, бавимо се бесмисленом причом како је порасла потрошња, како су мигранти "кобајаги" замјена за туристе, којих немамо због епидемије вируса корона и све друге ствари које сам тамо чула - рекла је Цвијановић.

- СДА покушава да кривицу свали на Српску, Министарство унутрашњих послова Српске, али и Србију. Мигрантска криза је озбиљан проблем, који је уздрмао регион и неопходан је адекватан приступ - наводи Цвијановић.

Ипак, како истиче, није сигурна да је СДА озбиљан партнер за рјешавање ових проблема, јер је и њихова историја дјеловања проблематична.

- Та странка има прилично проблематичан историјат односа са многим подручјима, почевши од оног времена када су долазили страни ратници на простор БиХ, када су добијали овдје без икаквих проблема држављанства и друга документа, а ни данас не видим опредијељеност да се баве тим проблемом - рекла је предсједница Српске.