latinica  ћирилица
26/08/2020 |  16:11 ⇒ 16:13 | Аутор: СРНА

Цикотић и Сатлер разговарали о мигрантској кризи

Министар безбједности у Савјету министара Селмо Цикотић и шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Сатлер разговарали су данас у Сарајеву о мигрантској кризи у БиХ и сарадњи у овој области, те мјерама које Министарство и надлежне агенције планирају предузети за рјешавање овог проблема.
Сарајево - Цикотић - Сатлер - Фото: СРНА
Сарајево - Цикотић - СатлерФото: СРНА

Током разговора најављен је наставак помоћи и подршке ЕУ институцијама БиХ с циљем ефикаснијег управљања миграцијама, саопштено је из Министарства безбједности у Савјету министара.

Цикотић и Сатлер данас су разговарали и о безбједносним изазовима и обавезама које стоје пред БиХ на путу ЕУ интеграција.

Саговорници су оцијенили да је једна од важнијих преосталих обавеза потпуно спровођење Споразума о оперативној и стратешкој сарадњи са Европолом, односно успостављање контакт тачке за сарадњу и слање официра за везу у сједиште у Хагу, наводи се у саопштењу.

На састанку је закључено да је пуна сарадња безбједносних агенција БиХ и Европске полицијске канцеларије од обостраног значаја у борби против организованог криминала и тероризма.