latinica  ћирилица
10/09/2020 |  20:18 ⇒ 21:00 | Аутор: СРНА

Бањалука: Премијером "Ружног пачета" отворена нова позоришна сезона

Премијером представе "Ружно паче" вечерас је отворена нова позоришна сезона у Дјечијем позоришту Републике Српске.
Представа "Ружно паче" (Фото: djecijepozoristers.ba) -
Представа "Ружно паче" (Фото: djecijepozoristers.ba)

Директор овог позоришта Љиљана Лабовић Маринковић рекла је да је ова чудесна бајка Ханса Кристијана Андерсена први пут на сцени Дјечијег позоришта, те да је поносна што су глумци, упркос кризи и недаћама изазваним вирусом корона, успјели да припреме представу.

- Представа носи важну поруку и за дјецу и за родитеље, јер је свако у животу, бар једном, био ружно паче, односно несхваћен у средини у којој је одрастао или се школовао и сви ми знамо како је то кад си у неком тренутку другачији - рекла је Маринковићева Срни.

Она је додала да је средина окрутна према онима који су другачији, али да је потребно знати да кроз живот треба ићи храбро и одлучно, као што је ишло и ружно паче.

Помоћник министра за културу Републике Српске Тања Ђаковић изразила је задовољство што је вечерас отворена нова сезона у Дјечијем позоришту, те додала да неку врсту туге буди чињеница да је због епидемиолошке ситуације ограничен број публике.

- Дјечије позориште се прилагодило цијелој ситуацији, те сам одушевљена идејом да премијера ове представе буде одржана у три наврата, да би сви који желе могли да је гледају у току три вечери - рекла је Ђаковићева Срни.