latinica  ћирилица
12/09/2020 |  10:19 ⇒ 21:21 | Аутор: РТРС

Вечерас у Банском двору концерт ансамбла "Либертанго Нуово"

У Концертној дворани Банског двора вечерас у 20.00 часова одржаће се концерт ансамбла "Либертанго нуово".
Концерт ансамбла "Libertango nuovo" (фото: Бански двор Бања Лука) -
Концерт ансамбла "Libertango nuovo" (фото: Бански двор Бања Лука)

Камерни ансамбл "Либертанго нуово" постоји и ради од 2003. године. Инструментално извођење умјетничке музике и музике аргентинског танга од стране овог састава, до сада је препознала бројна публика присутна на самосталним концетрима, манифестацијама и другим културним дешавањима у граду, региону и иностранству.

Састав чине Сања Зелић (клавир), Љиљана Милић (гитара), Дарко Ружичић (хармоника), Борис Дукић (кларинет) и Дејан Ђорђевић (контрабас) .

Чланови "Либертанга нуово" посебно су поносни на чињеницу да се и даље успјешно баве промовисањем квалитетне музике различитих праваца, али и да су зачетници развоја љубави према тангу нуеву у нашем граду, појаве танго практика и милонги, чиме Бањалука постаје дио велике европске и свјетске танго сцене.

Кроз своје постојање "Либертанго нуово" је одржао много концерата од којих свакако треба издвојити концерте у Бањалуци, Сарајеву, град Губио – Италија, Пожаревац – Србија, Добој, Градишка, Приједор, Прњавор....

Учествовали су у многим манифестацијама хуманитарног карактера. Учествовали су на многобројним семинарима и радионицама са познатим умјетницима (Чезаре Кјакјарета, Ђампаоло Бандини...)

Снимају и различите материјале за продукцију РТРС-а, АТВ-а, ЈС БиХ (Избор представника БиХ за Еуросонга 2009. године), радио БиХ (еврорадијска размјена са четрнаест земаља Европе, снимљеног материјала са концерта одржаног у Банском двору - Културном центу - Бањалука).

Остварили су сарадњу са Народним позориштем Републике Српске са представом "Мајка Храброст и њена дјеца".

Основни покретач овог камерног ансамбла је љубав.