latinica  ћирилица
12/09/2020 |  13:30 ⇒ 20:26 | Аутор: СРНА

Вучић: Желимо најбоље могуће односе са БиХ и мир у региону

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да Србија жели најбоље могуће односе са БиХ и поштовање Дејтонског споразума, те мир у региону.
Александар Вучић (Фото: Инстаграм/Будућност Србије) -
Александар Вучић (Фото: Инстаграм/Будућност Србије)

На питање новинара да прокоментарише јучерашњи састанак са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, који му је пренио да лидер СДА Бакир Изетбеговић поново најављује ревизију тужбе за геноцид против Србије и да Сарајево поново пријети ратом, Вучић је рекао да то није баш тако једноставно и да је видио изјаве Изетбеговића, као и многе друге.

Он је рекао да је разумио шта Додик жели и очекује од Србије, те поручио да ће Србија чувати свој народ.

Вучић је назвао "глупостима и бесмислицама" изјаве приштинског званичника Авдулаха Хотија о томе да ће Приштина примијенити споразум о Заједници српских општина /ЗСО/ тек пошто Србија призна самопроглашено Косово.

- Приштинска страна мисли да постоји нека "невидљива сила" која ће на Београд да изврши притисак, и да ће да се догоди ко зна шта, па ће доћи до признања. Нека на то заборави - поручио је Вучић.

Према његовим ријечима, срамота је да нико на то не реагује и не каже да су то глупости и бесмислице.

Он је подсјетио да је Приштина по Бриселском споразуму имала једну једину обавезу, да формира ЗСО, што није учинила ни седам и по година касније.