latinica  ћирилица
13/09/2020 |  11:41 ⇒ 13:47 | Аутор: СРНА

Чампара поднио оставку, један од разлога и Осмица

Високопозиционирани члан СДА Аљоша Чампара поднио је оставку на мјесто члана Предсједништва странке, а као један од разлога је навео ударе на његову част и породицу у режији директора Обавјештајно-безбједносне агенције Османа Мехмедагића Осмице.
Аљоша Чампара (Фото: AljosaChampara) - Фото: Facebook
Аљоша Чампара (Фото: AljosaChampara)Фото: Facebook

Чампара, који је посланик у Скупштини Кантона Сарајево и министар унутрашњих послова Федерације БиХ, истакао је да оставку на мјесто члана Предсједништва СДА схвата као људску и моралну обавезу, посебно након посљедњег бруталног сатанизовања његових првих сарадника.

Он је у писму упућеном централи СДА истакао да ова странка већ неко вријеме није оно што је била, а врхунац је био крајем крајем фебруара када је у јавност доспио снимак који је до најситнијих детаља приказао поражавајуће стање у СДА.

- Највећа политичко-коруптивна афера, која је добила име по њеном главном актеру "Асим" и коју је као такву окарактерисала шокирана јавност, а не ја, ни након шест мјесеци није добила коначни епилог због чега сам дубоко разочаран - навео је Чампара.

Према његовим ријечима, још је поразнија чињеница да су актери ове афере, супротно разуму и праву, награђени одређеним именовањима и позицијама, а они који су, као израз друштвене и страначке одговорности, пријавили аферу представљани као диседенти и противници унутарстраначких интереса.

Чампара је најавио да ће гласати за смјену актуелне Владе Кантона Сарајева, у чијем су саставу кадрови СДА, уколико наставе са лошим радом.