latinica  ћирилица
14/09/2020 |  07:42 | Аутор: СРНА

Промоција кампање "Читајмо заједно"

У Бањалуци ће данас бити промовисана кампања "Читајмо заједно", чији је циљ његовање културе читања, књижевности и њених твораца, а коју већ четврту годину заредом реализује Министарство просвјете и културе Републике Српске.
Кампања "Читајмо заједно" - Фото: СРНА
Кампања "Читајмо заједно"Фото: СРНА

Овогодишња кампања, у сарадњи са Кинотеком Републике Српске и у партнерству са Радио-телевизијом Републике Српске, доноси новину у односу на претходне и базирана је на шест видео-материјала који упућују на величине ликова и дјела: Бранка Ћопића, Петра Кочића, Иве Андрића, Меше Селимовића, Десанке Максимовић и Јована Дучића.

Промоцији кампање на Тргу Крајине у 14.00 часова присуствоваће помоћник министра за културу Републике Српске Тања Ђаковић, најављено је из ресорног министарства.

Значај кампање "Читајмо заједно" препознало је Винер осигурање, те ће је подржати тако што ће запослени у овој осигуравајућој компанији купити одређени број примјерака школске лектире.

Ови наслови ће потом бити поклоњени школским библиотекама у Републици Српској, у складу са приоритетима и потребом допуњавања њихових библиотечких фондова.