latinica  ћирилица
14/09/2020 |  08:03 ⇒ 09:08 | Аутор: РТС

Кошаркашки свијет бруји о Јокићу (ВИДЕО)

Феноменалном партијом против Клиперса у шестом мечу полуфинала Западне конференције, Никола Јокић још једном је одушевио кошаркашки свијет. Ријечи хвале на рачун српског центра упутили су саиграчи из репрезентације, европски, али и свјетски стручњаци, као и легендарни НБА кошаркаши.
Никола Јокић (фото: twitter.com / BleacherReport) -
Никола Јокић (фото: twitter.com / BleacherReport)

Нагетси су одбили да се предају, упркос вођству Клиперса од 3:1 у серији, као и од 19 поена у шестој утакмици.

Денвер је на крилима Николе Јокића, који је постигао 34 поена, имао 14 скокова и седам асистенција, направио преокрет и изборио "мајсторицу", односно седму утакмицу у серији.

Мајсторије Николе Јокића измамиле су коментаре неких од најпознатијих кошаркашких медија, портала, кошаркаша, али и легенди овог спорта. Ирвин "Меџик" Џонсон један је од њих.

- Нема дилеме да је Никола Јокић доказани суперстар, који је са 34 поена, 14 скокова и седам асистенција водио Денвер до преокрета и побједе - рекао је петоструки НБА шампион и легенда Лејкерса "Меџик" Џонсон.

Јокић је засјенио и саиграче из Денвера, али и репрезентације, поготово Немању Недовића и Богдана Богдановића, који су током меча на друштвеним мрежама коментарисали његове потезе.

- Јокић је вечерас био најбољи кошаркаш на свијету - изјавио је Николин саиграч из Денвера, Мајкл Портер јуниор.