latinica  ћирилица
14/09/2020 |  11:20 | Аутор: РТРС

Од четвртка киша

У Републици Српској наредних дана биће претежно сунчано и топло уз малу облачност, док се у четвртак, 17. септембра, током дана очекује киша и пад температуре ваздуха, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Промјенљиво - Фото: РТРС
ПромјенљивоФото: РТРС

Јутро ће сутра бити претежно ведро, само понегдје на југу и југоистоку биће умјерене високе и средње облачности, док ће током дана бити претежно сунчано и веома топло.

Минимална температура ваздуха биће од 14 до 19, на планинама од девет, на југу до 21, а највиша дневна од 25 до 30 степени Целзијусових, понегдје на југу и сјеверу који степен виша.

У сриједу, 16. септембра, ујутру ће бити претежно ведро у сјеверним крајевима, на југу и југоистоку облачно, а током дана претежно сунчано и веома топло на југозападу, западу и сјеверу. Послије подне промјењљиво облачно, а у Динаридима на југозападу и у Херцеговини биће услова за кишу или краћи пљусак.

Јутарња температура ваздуха биће од 14 до 19, на планинама од 11, а највиша дневна од 25 до 30 степени Целзијусових.

У четвртак, 17. септембра, јутро ће бити промјењљиво до претежно облачно у већини предјела, а током дана и послије подне са пљусковима или периодима с кишом на југу, југоистоку и истоку. Облачност ће се послијеподне ширити према централним, југозападним и западним предјелима, гдје се тада очекују периоди с кишом или краткотрајним пљусковима.

Минимална температура ваздуха биће од 14 до 19, на планинама од 11, а највиша дневна од 24 до 29, на сјевероистоку до 32 степена Целзијусова.

У петак, 18. септембра, услиједиће свјежије вријеме и пад температуре ваздуха.