latinica  ћирилица
14/09/2020 |  15:16 ⇒ 16:36 | Аутор: СРНА

Вучић и патријарх Иринеј о положају српског народа у региону (ФОТО)

Предсједник Србије Александар Вучић разговарао је данас са Његовом светости патријархом српским Иринејом о положају српског народа на Косову и Метохији, Црној Гори, Хрватској, Републици Српској али и другим дијеловима БиХ.
Вучић и патријарх Иринеј (фото:  Тањуг / Зоран Жестић) -
Вучић и патријарх Иринеј (фото: Тањуг / Зоран Жестић)

Вучић је извјестио патријарха Иринеја о преговорима о Косову и Метохији, који су почетком мјесеца вођени у Вашингтону и Бриселу, као и о разговорима вођеним са свјетским државницима, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

      View this post on Instagram

Divno i korisno vreme provedeno u razgovoru sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Irinejem, a kompot od kajsija specijalni je poklon njegove Svetosti.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Sep 14, 2020 at 4:40am PDT

Посебна пажња посвећена је најави низа амбициозних пројеката за будућност Србије, а патријарх Иринеј је исказао посебно интересовање за улагања државе у унапређење здравственог система и нарочито похвалио чињеницу да је држава убрзано покренула радове на реконструкцији 10 општих болница, као и радове на изградњи новог Клиничког центра Србије у Београду.

Састанку су присуствовали викарни епископ ремезијански Стефан, лични секретар патријарха Дејан Накић и генерални секретар предсједника Србије Никола Селаковић.