latinica  ћирилица
14/09/2020 |  15:53 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Универзитет у Источном Сарајеву обиљежио 28 година рада (ВИДЕО)

Универзитет у Источном Сарајеву основан је на данашњи дан прије 28 година. Тим поводом, најбољим студентима у академској 2019/2020. години, додијељене су "Плакете универзитета".
Додјела признања најбољим студентима - Фото: РТРС
Додјела признања најбољим студентимаФото: РТРС

Дипломирани политиколог, Филип Матић, најбољи је студент Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву. Просјек оцјена 9,94 резултат је напорног рада, али од броја на папиру важније је знање, каже Матић.

Образовање ће наставити на матичном факултету, с надом да ће стати с друге стране катедре.

- Ова плакета коју смо добили од Универзитета је велико признање управо за тај труд и рад, јер када радите увијек на крају дође нека награда, а за нас је тренутно највећа награда ово признање која је круна на све оно што смо радили претходне четири године - истакао је Матић.

Већ 28 година Универзитет у Источном Сарајеву континуирано ради на унапређењу научно-истраживачког и умјетничког рада.

Доказ су бројна међународна признања, добијена захваљујући студентима који завидним знањем у најбољем свјетлу представљају Универзитет.

- У име Универзитета у Источном Сарајеву могу да кажем да ћемо учинити све да нам најбољи не одлазе из Републике Српске, да нам не буду најјефтинији, да их школујемо за неке друге као да другима требају а нама не, то се више не смије догађати - поручио је Милан Кулић, ректор Универзитета у Источном Сарајеву.

Инфраструктурна улагања у два јавна универзитета, доказ су да је Влада чврсто опредијељења за реформу високог образовања, а уједно и подстицај за даљи напредак високошколских установа, рекао је министар Срђан Рајчевић.

- Поред студентског дома у Лукавици за који је претходно одобрено 7,5 милиона марака, ми смо прошле седмице одобрили у додатних 12 милиона за изградњу ректората и Музичке академије, као и за трајно рјешавање проблема смјештаја Факултета за физичко васпитање и спорт - нагласио је Рајчевић.

Он је истакао да је Влада Републике Српске у 2020. години уложила више од 120 милиона марака у развој високог образовања.