latinica  ћирилица
14/09/2020 |  16:18 ⇒ 16:20 | Аутор: СРНА

У наставку акције "Липа" једна особа лишена слободе

У наставку реализације оперативно тактичке акције кодног назива "Липа" полицијски службеници Федералне управе полиције лишили су данас слободе А.А. /19/ из Сарајева која се сумњичи за извршење кривичних дјела тешка тјелесна повреда и неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога.
Полиција ФБиХ - Фото: РТРС
Полиција ФБиХФото: РТРС

У саопштењу Федералне управе полиције се напомиње да је на основу наредбе Општинског суда у Сарајеву извршен претрес стана које користи осумњичена на подручју општине Нови Град Сарајево, и том приликом пронађен је хероин, амфетамин и канабис, те други предмети који ће бити кориштени као доказ у кривичном поступку.

Осумњичена је у мају ове године у свом стану противзаконито поступала на начин да је ограничила слободу кретања лицима Д.К и А.Љ. а потом је физички, односно шакама и ногама, те ножем наносила тјелесне повреде лицу Д.К, док је лице А.Љ. присилила да јој помогне у њеној намјери.

Осумњичена А.А. је криминалистички обрађена у службеним просторијама Федералне управе полиције, те ће бити у законском року предата на даљу надлежност Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево уз извјештај о извршеном кривичном дјелу.

Оперативно тактичка акција "Липа" започета је 7. јула ове године и односи се на документовање лица која врше кривична дјела неовлаштене производње и стављање у промет опојних дрога.