latinica  ћирилица
15/09/2020 |  18:07 ⇒ 18:16 | Аутор: СРНА

Принц Филип: Свим Србима честитка за Дан српског јединства (ФОТО)

Принц Филип Карађорђевић честитао је данас свим Србима, ма гдје били, Дан српског јединства, слободе и националне заставе.
Принц Филип Карађорђевић - Фото: архив
Принц Филип КарађорђевићФото: архив

Он је у честитки подсјетио да је на данашњи дан српска војска, предвођена својим врховним командантом, његовим прадједом, регентом Александром, пробила Солунски фронт и, попут незаустављиве плиме, похрлила у слободу и славу, ка својој домовини.

Принц Филип је навео да "заједно са хиљадама неустрашивих српских ратника, престолонасљеднику Александру припада велика заслуга за стварање и одржавање Солунског фронта, на којем су српске снаге одиграле веома важну улогу".

Он је истакао да је на то данас неизмјерно поносан.

- Нека нас овај велики дан за сва времена надахњује слободарством, јунаштвом и непокором, и нека је свим Србима, ма гдје били, срећан данашњи празник - Дан јединства, слободе и националне заставе! Живјела Србија! Живјела Српска! - написао је принц Филип на свом званичном Твитер налогу.

Владе Републике Српске и Србије одлучиле су да заједнички празнују 15. септембар - Дан српског јединства, слободе и националне заставе, на дан када је прије 102 године, 15. септембра 1918, у Првом свјетском рату, пробијен Солунски фронт.