latinica  ћирилица
16/09/2020 |  12:55 ⇒ 12:58 | Аутор: СРНА

Шипово: Поштују се све мјере, нема заражених ученика

У Основној школи "Немања Влатковић" у Шипову се поштују све мјере које је прописао Институт за јавно здравство и охрабрује чињеница да до сада у школама на подручју ове општине није забиљежен ниједан обољели од вируса корона, рекла је министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић.
Тривићева у Шипову - Фото: РТРС
Тривићева у ШиповуФото: РТРС

Тривићева, која је данас у Шипову разговарала са начелником општине Миланом Ковачем, након чега је посјетила ОШ "Немања Влатковић", рекла је да је циљ посјета школама у Републици Српској да се увјере у спровођење свих прописаних мјера ради спречавања ширења вируса корона.

Она је подсјетила да је ова школа прије три године била обухваћена програмом енергетске ефикасности, те да је тренутно у току његова реализација и у средњој школи у Шипову.

- Општина Шипово и Влада Републике Српске су доста инвестирали у сам систем образовања јер знамо колико су битни услови у којима бораве ученици - истакла је Тривићева.

Ковач је рекао да је на подручју Шипова у посљедње четири године доста уложено у предшколске и школске установе.

- Желимо да створимо услове да се настава одвија у здравим условима. Још у неким школама треба опремити информатичке кабинете, те се надам да ћемо и то у сарадњи са ресорним министарством ускоро ријешити - навео је Ковач.

Он је нагласио да општина Шипово на све могуће начине помаже ученицима, те да су једни од ријетких који стипендирају и основце и средњошколце.

Драган Гајић, директор ОШ "Немања Влатковић", рекао је да немају потешкоћа у раду, да сви поштују прописане мјере, те да су ову епидемиолошку ситуацију озбиљно схватили и ученици и наставници.