latinica  ћирилица
16/09/2020 |  14:42 ⇒ 19:54 | Аутор: СРНА

Либерман: Додикова иницијатива о пресељењу Aмбасаде је храбар потез

Посланик у Кнесету Авигдор Либерман оцијенио је приједлог српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика о пресељењу Амбасаде БиХ из Тел Авива у Јерусалим као храбар чин.
Либерман и Додик - Фото: nezavisne novine
Либерман и ДодикФото: nezavisne novine

- Желио бих честитати свом пријатељу Милораду Додику на храбаром чину да пресељење Амбасаде БиХ у Јерусалим стави на дневни ред сједнице Предсједништва. Срећно - истакао је на Твитер налогу Либерман, бивши министар одбране Израела.

Додик је раније рекао да би сутра требало да буде одржана редовна сједница Предсједништва, као и двије ванредне на којима би било ријечи о приступању БиХ иницијативи "мали Шенген", те иницијативама о премјештању Амбасаде БиХ у Израелу из Тел Авива у Јерусалим и признавању самопроглашеног Косова.

Он је истакао да би било важно да се из Тел Авива Амбасада БиХ измјести у Јерусалим и да би то био јасан путоказ којим би оснажили пријатељство БиХ са Израелом.

Додик је подсјетио да је Представништво Републике Српске лоцирано у Јерусалиму.

- Свјестан сам да ће два члана Предсједништва вјероватно бити против одлуке о премјештању Амбасаде у Јерусалим - навео је српски члан Предсједништва.