latinica  ћирилица
16/09/2020 |  15:43 ⇒ 19:54 | Аутор: СРНА

Влада Српске у континуитету креира мјере подршке привреди

Премијер Републике Српске Радован Вишковић истакао је данас у разговору са амбасадором Француске у БиХ Гијомом Русоном да Влада Српске у континуитету креира мјере подршке привредним субјектима како би се сачувало свако радно мјесто током пандемије вируса корона.
Вишковић - Русон (фото: Влада Српске) -
Вишковић - Русон (фото: Влада Српске)

На састанку Вишковића, који је примио у опроштајну Русона, разговарано је о сарадњи између влада Српске и Федерације БиХ и Савјета министара, европском путу БиХ, те о санирању посљедица пандемије вируса корона у здравству и привредном сектору.

Вишковић је упознао Русона са актуелном ситуацијом у Српској, посебно када је ријеч о утицају пандемије вируса корона на привреду.

Он је истакао да Влада Српске, заједно са пословном заједницом, прати стање по овом питању и у континуитету креира мјере подршке привредним субјектима како би се сачувало свако радно мјесто, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Русон је истакао да Амбасада Француске у БиХ даје пуну подршку европском путу Српске и БиХ и прати напредак у испуњавању приоритета из мишљења Европске комисије за БиХ.

На састанку је истакнута добра сарадња Српске и Француске у области културе и образовања и, у складу са тим, у Требињу је отворено једно двојезично одјељене.

Премијер Вишковић и амбасадор Русон размијенили су мишљење и о осталим актуелним питањима у Српској и БиХ.

Вишковић се захвалио амбасадору Русону на сарадњи и помоћи коју је Француска пружила Републици Српској и БиХ и пожелио му успјешан наставак дипломатске каријере.