latinica  ћирилица
16/09/2020 |  16:28 ⇒ 19:15 | Аутор: СРНА

Пленковић: Са Додиком о инфраструктурним пројектима

Премијер Хрватске Андреј Пленковић изјавио је да ће данас у Загребу са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком разговарати о инфраструктурним пројектима.

- Нема никакве тајне. Договорили смо да док је ту да дође у Владу да видимо каква је ситуација...мостови, путеви, низ питања о којима морамо водити рачуна. И то је све - рекао је Пленковић новинарима.

Пленковић је истакао да је ријеч о радном састанку, "без велике драме".

- Ако има ситуација у којима неко унутар територије БиХ, неко у оквиру Републике Српске иде са трасом ауто-пута који треба срушити куће Хрвата који тамо живе, онда је моја задаћа као хрватског премијера да назовем господина Додика и питам може ли траса ићи неким другим путем - рекао је Пленковић.

Пленковић је додао да га је Милановић обавијестио о доласку Додика који је изразио жељу да се током боравка у Загребу састане и са предсједником Владе, преноси Хина.

- То је наша пријатељска, сусједна земља коју подржавамо у процесу унутрашњих реформи и на путу према ЕУ и НАТО-у - рекао је Пленковић на питање.

Пленковић је истакао да је био у Сарајеву, одржао сједницу са Савјетом министара и хрватском Владом, имао низ сусрета и да ће их имати и у будућности и с другим актерима у БиХ.

Српски члан Предсједништва БиХ стигао је у Загреб, гдје ће се одвојено састати са Пленковићем и са предсједником Хрватске Зораном Милановићем.