latinica  ћирилица
16/09/2020 |  17:44 ⇒ 17:57 | Аутор: СРНА

Рајчевић: СНСД у ФБиХ однијеће традиционалну побједу (ФОТО)

Шеф Главног изборног штаба СНСД-а за локалне изборе Срђан Рајчевић изјавио је Срни да вјерује да ће СНСД однијети убједљиву побједу на предстојећим изборима у општинама у Федерацији БиХ у којима та странка традиционално побјеђује.
Састанак у Дрвару - Фото: СРНА
Састанак у ДрваруФото: СРНА

Чланови Главног изборног штаба СНСД-а одржали су данас у Дрвару састанак са кандидатима СНСД-а за начелнике општина Дрвар, Гламоч, Босанско Грахово и Босански Петровац, као и предсједницима општинских одбора странке тих општина, као и Оџака и Купреса.

- На састанку смо се увјерили да је стање добро, што се тиче СНСД-а у општинама у Ливањском и Унско-санском кантону као и у општини Оџак. Вјерујем да ће СНСД и ове године традиционално побиједити у општинама у Федерацији - истакао је Рајчевић.

Он је навео да још један случај показује нерегуларност читавог изборног прицеса, са Централном изборном комисијом на челу.

- ЦИК је уклонила два члана Општинске изборне комисије Босанског Грахова због неке фотографије. То је недопустиво и показује да ЦИК са пристрасним ставом улази у руковођење овим изборним процесом - рекао је Рајчевић и поручио ЦИК-у да ће, упркос непријатељском ставу, СНСД да бриљира на предстојећим локалним изборима.

Рајчевић је нагласио да проблеми са којима се суочава СНСД у ФБиХ јесу и проблеми Срба у том ентитету.

- СНСД и српски народ у Федерацији дијеле идентичне проблеме и зато је СНСД аутентичан предтавник Срба - додао је Рајчевић.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Дрвар Горан Броћета рекао је за Срну да ће СНСД и на предстојећим локалним изборима однијети убједљиву побједу тамо гдје српско бирачко тијело може математички да дође до броја мандата у локалним вијећима.

- Општински одбор СНСД-а Дрвар наставиће да поштује ставове нашег предсједника Милорада Додика и став СНСД-а. Јасно је да српски народ у ФБиХ једино може да опстане само уз СНСД - навео је Броћета.

Он је истакао да сви функционери СНСД-а у ФБиХ морају да поштују ставове странке и препоруке из врха.