latinica  ћирилица
16/09/2020 |  19:30 ⇒ 17/09/2020 | 10:43 | Аутор: РТРС

Додик за РТРС: Потребна боља сарадња са Хрватском; Примаран пут ка ЕУ (ФОТО/ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик посјетио је данас Загреб. Састао се са предсједником Хрватске Зораном Милановићем и премијером Андрејом Пленковићем.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Теме су биле везане за нашу међусобну сарадњу. Упознао сам своје домаћине са ситуацијом у БиХ, из погледа српског народа - рекао је за РТРС Додик и додао да се захвалио се домаћинима за подршку коју дају путу ка Европској унији.

Милорад Додик и Зоран Милановић (Фото: СРНА)

- Разговарали смо о инфраструктурним питањима, на примјер о мосту на Сави код Градшке. Премијер Пленковић је дао гаранције да ће бити завршено у предвиђеним роковима и да ћемо заједно радити на одржавању мостова преко свих граничних прелаза који додирују БиХ и Хрватску. Изградња коридора 5Ц је била једна од важнијих тема - навео је Додик.

Додик је истакао да се на састанцима причало и о мигрантима.

Он је коментарисао и осуде из Сарајева поводом данашње посјете

Додик - Пленковић (Фото: СРНА)

- Ја нисам овдје у име Предсједништва БиХ или на бази њихове одлуке. Њима то не требам да објашњавам. Имам довољно капацитета да представљам интересе српског народа. То је једна патолошка ситуација политичког Сарајева. Мислим да овдје није било ниједне ријечи која би била штетна за бошњачки народ или БиХ - истакао је Додик.

Додик је примјетио да се види да БиХ има дефект у погледу уставног капацитета Предсједништва.

- Имамо два бошњачка, а једног српског члана Предсједништва. Немам ништа против да они сутра дођу у Хрватску и разговарају. Захвалио сам се домаћинама на подршци који дају БиХ на путу ка ЕУ. Мислим да је то веома важно. Ја сам члан Предсједништва и то из Републике Српске и имам довољне капацитете да представљам свој народ. Морамо градити односе са Хрватском и веома ми је драго што сам био у Загребу - закључио је Додик.

Повезане вијести:

Милановић: Важан наставак дијалога представника сва три конститутивна народа (ФОТО/ВИДЕО)

Пленковић: Главна тема разговора даљи развој саобраћајног повезивања (ФОТО/ВИДЕО)