latinica  ћирилица
18/09/2020 |  17:43 ⇒ 19:34 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Напади на Вишковића - темпирана тема

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да јој дјелује као намјерно пуштена прича о лажном свједоку у вези са премијером Радованом Вишковићем да би се пажња јавности скренула са потреса у СДА - одласка Аљоше Чампаре и његових оптужби на рачун дојучерашњих страначких колега и високопозиционираног кадра СДА.

- У вријеме кад Република Српска и Србија прослављају празник српског јединства, а бошњачки политичари ЏаФеровић, Изетбеговић и Комшић хистеришу због Додикове посјете званичном Загребу, изгледа да је напад на Вишковића спасоносна тема за контаминирано Сарајево. Од Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Републике Српске чули смо о некредибилности тог свједока и његовим лажним свједочењима пред Судом БиХ - истакла је Цвијановић.

На питање Срне да прокоментарише нападе на премијера Вишковића, предсједница Српске је рекла да је то темпирана тема и да је намјера да се дискредитује још један Функционер Републике Српске.

- Нажалост, нагледали смо се свега и свачега у оквиру и међународног судовања и оног на нивоу БиХ, тако да видимо и невино осуђене, али и ратне злочинце који се шепуре по БиХ, а ни један суд нити је хтио, нити се усудио да их осуди јер се то није уклапало у осмишљену политичку конструкцију - , констатовала је Цвијановић.

Она је истакла да нико нормалан нема ништа против да правосудни органи раде свој посао и да истражују све што треба од ратних злочина до било којег облика криминала или корупције.

- Али, имати с једне стране такве оптужбе, а с друге стране тврдње да је ријеч о свједоку који је психички поремећен и који је за новац лажно свједочио, а онда све то експлоатисати медијски, и то баш кад је на сцени општа пометња у политичком Сарајеву, онда то заиста дјелује с лошом намјером - нагласила је Цвијановић у изјави за Срну.