latinica  ћирилица
19/09/2020 |  11:47 | Аутор: СРНА

Демократски фронт: Ђукановић показао "опозициони таленат"

Демократски фронт саопштио је да се ДПС "распада по шавовима", а да је црногорски предсједник Мило Ђукановић показао и "опозициони таленат"
Демократски фронт - ДФ - Фото: Facebook
Демократски фронт - ДФФото: Facebook

Из ДФ-а су појаснили да је Ђукановић тај таленат показао у посљедњем интервјуу за сарајевску телевизију Фејс, уз оцјену да је добро што прихвата реалност и релативно брзо се прилагођава на тај статус.

- Очигледно је да појачаном реториком, која и јесте својствена опозицији, покушава да хомогенизује своје преостало бирачко тијело, у ситуацији када се ДПС распада по шавовима - саопштено је из ДФ-а.

Из овог политичког савеза наводе да то што Ђукановић још говори са позиције предсједника Црне Горе и "није нека тежина", имајући у виду овлашћења која су му на располагању.

У ДФ сматрају да је на новој власти да изгради институције које су деценијама биле заробљене и у партијским рукама и које ће се успјешно изборити са свим изазовима.

- А, опозиција има право да се за своје идеје бори свим демократским средствима и то нико не смије да јој ускрати - истичу из ДФ-а.

Адвокат Здравко Ђукановић, бранилац Душка Кнежевића предсједника "Атлас групе", који је поднио кривичну пријаву против Ђукановића, навео је да је Ђукановић приликом овог посљедњег гостовања на сарајевској телевизији показао још једном патолошку мржњу према српском народу и Српској православној цркви.

Неопходно да Врховно државно тужилаштво и други државни органи хитно реагују, јер ћутање државе на овакве изјаве предсједника може имати озбиљне и несагледиве посљедице, сматра Здравко Ђукановић.