latinica  ћирилица
22/09/2020 |  20:10 ⇒ 23/09/2020 | 08:42 | Аутор: ТАНЈУГ

Абазовић предложио Кривокапића за мандатара, ДФ одбио

Лидер коалиције "Црно на бијело" Дритан Абазовић предложио је на данашњем састанку у манастиру Острог да носилац листе "За будућност Црне Горе" Здравко Кривокапић буде мандатар црногорске владе, али је, како пишу подгоричке Вијести, Демократски фронт то одбио.
Здравко Кривокапић (фото:Mara Babović) -
Здравко Кривокапић (фото:Mara Babović)

Како је речено том листу, лидери ДФ тврде да Кривокапић више нема јединствену подршку те коалиције и да не могу да га подрже као мандатара док не преиспитају повјерење према њему на страначким органима.

Лидери политичких партија су на данашњем састанку са митрополитом црногорско-приморским Амфилохијем покушали да приближе ставове око формирања нове власти уочи конститутивне сједнице Скупштине Црне Горе.

Како су рекли извори Вијести, покушали су да се договоре о предсједнику Скупштине и мандатару.

Лист наводи да би мјесто шефа Парламента требало да припадне Демократама.

Предложено је и да посланици нове већине, њих 41, потпишу да Кривокапић буде мандатар и да он одржи састанке са свим партијама и саставља владу.

Када се већини учесника чинило да је све договорено, један од лидера ДФ је рекао да Кривокапић нема јединствену подршку и да мора проћи преиспитивање повјерења у коалицији.

На састанку је саопштено и да се очекује да коалиција "Црно на бијело" или експерти које они предложе контролишу безбједносни сектор (Министарство одбране, полиција и Агенција за националну безбједност) и да је то очекивање међународне заједнице.

Састанку су, поред митроплоита Амфилохјиа, присуствовали Кривокапић, Абазовић, епископ будимљанско-никшићки Јоаникије, лидер Нове српске демократије Андрија Мандић, лидер Демократске народне партије Милан Кнежевић, предсједник Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић, функционери Демократа Борис Богдановић и Момо Копривица и функционер УРА Зоран Микић.