latinica  ћирилица
23/09/2020 |  07:34 ⇒ 08:46 | Аутор: РТС

Јокић и Денвер побиједили упорне Лејкерсе (ВИДЕО)

Кошаркаши Денвер Нагетса савладали су екипу Лос Анђелес Лејкерса са 114:106 у трећем мечу финала Западне конференције НБА лиге.

Српски кошаркаш Никола Јокић са 22 поена, десет скокова и пет асистенција, водио је Нагетсе до побједе и смањења предности Лејкерса на 2:1 у серији. Меч број четири на програму је у ноћи између четвртка и петка од 03.00 часова.

Денвер је уписао веома битну побједу, којом није дозвољено Лејкерсима да стекну готово неодбрањивих 3:0 у финалу Западне конференције.

Нагетси су задали први пораз Лејкерсима у серији, пошто су водили скоро од првог до посљедњег минута, а на моменте разлика је износила и 20 поена у корист Денвера. Ипак, Денвер је дозволио Лејкерсима да приђу на само три поена у последњој четвртини, али су успјели да одоле налетима ривала и упишу побједу.

Никола Јокић поново је одиграо сјајан меч, те је за 37 минута на паркету постигао 22 поена, имао десет скокова и пет асистенција.

Велику помоћ, поготово у нападу, Јокић је имао у Марију, Гренту и Морису. Грент је постигао 26, а Морис 14 поена. Мари је одиграо још један сјајан меч, који је завршио са 28 поена и 12 асистенција.

У редовима Лејкерса истакли су се Леброн Џејмс са 30 поена, десет скокова и 11 асистенција и Дејвис са 27 поена.

Прва четвртина протекла је доста изједначено, опипавао се пулс у уводних 12 минута, а Денвер је на прву паузу отишао са два поена предности.

Лејкерси су се понашали као да ће се Денвер сам побиједити и утисак је да је тим из Лос Анђелеса мислио да је урадио посао у другој утакмици, али далеко од тога да је то био случај.

Нагетси су додали гас у другој четвртини, направили серију 17:2 и стекли двоцифрену предност. У неколико наврата водили су 15 и 18 поена.

Лејкерси су се дејлимично тргли крајем друге и почетком треће четвртине. На полувријеме се отишло са десет поена разлике у корист Денвера, да би поенима Поупа, "језераши" смањили дефицит на само пет поена.

Изгледало је као да су Лејкерси пронашли ритам и да ће се потпуно вратити у меч, али Денвер то није дозволио.

Након тајм-аута Малоуна, Денвер је на крилима Грента вратио двоцифрену предност. У самом финишу треће и на почетку посљедње четвртине, Денвер је потпуно зауставио Лејкерсе на једној страни, а на другој долазио до лаких поена и огромних 20 поена предности.

Таман када се помислило да ће Денвер уписати убједљиву и лаку побједу, тренер Лејкерса Френк Вогел позвао је зонску одбрану која је поптуно збунила Денвер.

Лејкерси праве серију 18:2, за коју је највише заслужан Ражон Рондо, који је четири пута одузео лопту Марију и Јокићу и асистирао саиграчима за лаке поене.

Оживјели су Лејкерси и смањили дефицит на три поена, али нису имали концентрације и снаге за потпуни повратак. Уследила су промашена слободна бацања "језераша", као и неки отворени шутеви, а са друге стране Џамал Мари је са две тројке и напокон ставио тачку на меч. 

Нагетси су смањили у серији финала Запада на 2:1 и пребацили моментум на њихову страну.

Меч број четири на програму је у ноћи између четвртка и петка од 03.00 часова по нашем времену.