latinica  ћирилица
27/09/2020 |  20:56 ⇒ 21:00 | Аутор: РТРС

Мареј немоћан против Вавринке у дербију првог кола

Швајцарски тенисер Стен Вавринка пласирао се у друго коло Ролан Гароса, убjедљивом побjедом над Ендијем Маријем у дербију који је обиљежио старт турнира. Вавринка је потпуно доминирао против некадашњег првог играча свијета, резултатом 6:1, 6:3, 6:2.

Тренутно 17. играч на АТП ранг-листи оправдао је улогу фаворита против Шкота, који не успијева да пронађе праву форму на великим такмичењима од повратка послије дуге паузе због повреде.

Тешки услови у Паризу ишли су на руку противнику, па је Швајцарац својим снажним ударцима успијевао да му наноси штету из поена у поен.

Први брејк Стен је направио у трећем гему, а послије се није заустављао – сваки пад концентрације је користио и завршио посао за нешто мање од 100 минута игре.

Шампион из 2015. године ће се у сљедећој рунди састати са неугодним Домиником Кепфером, који је у четири сета елиминисао Антоана Оанга из Француске.

Ролан Гарос почео је у недјељу и траје до 11. октобра, игра се за наградни фонд од 36.418.080 евра, а титулу брани Рафаел Надал.