latinica  ћирилица
28/09/2020 |  11:52 ⇒ 11:52 | Аутор: СРНА

МУП Српске: Пет кривичних дјела непоступање по здравственим прописима

Службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, у сарадњи са комуналном полицијом и инспекцијским службама, протеклог викенда су приликом контрола угоститељских објеката евидентирали пет кривичних дјела непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије вируса корона.

Приликом контроле угоститељског објекта у Теслићу полиција је затекла 68 гостију.

Овај објекат је полиција контролисала јуче у 1.20 часова, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

У петак, 25. септембра, на подручју општине Пале у два угоститељска објекта и у једном угоститељском објекту у Бањалуци затечено је више од 50 лица, док су у угоститељском објекту у Мркоњић Граду затечена 134 госта.

У свим овим случајевима тужиоци надлежних окружних тужилаштава су се изјаснили да је ријеч о кривичном дјелу непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске позива грађане да надлежним службама пријаве недоговорне појединце или групе, који својим понашањем могу да угрозе здравље људи.

Полицијски служебници ће, с циљем заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за вандредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, наставити са спровођењем мјера и радњи из своје надлежности.