latinica  ћирилица
29/09/2020 |  09:21 ⇒ 13:01 | Аутор: ТАНЈУГ

Драматично у Бечу: У школама преко 1.000 заражених

Број хоспитализованих ковид пацијената у Бечу је тренутно већи него што је био на врхунцу епидемије у Аустрији 31.марта.

Тренутно је 225 ковид пацијената хоспитализовано у Бечу, а поређења ради крајем марта било их је 213. Од тог броја 177 је смјештено на "нормално" ковид одјељење, а 48 на интензивној њези.

Према званичним подацима градских власти у Бечу тренутно има још 247 слободних кревета на интензивној њези, као И 2.214 на "нормалном" ковид одјељењу.

Уколико се ситуација буде драматично погоршала, како указују власти, поново би, као на прољеће, били ослобођени други болнички кревети, одложене операције И престало примање пацијената који нису хитни случајеви. У том случају би било могуће додати до 1.000 "интензивних" кревета са респиратором.

Такође, у Аустрији тренутно има и 1.125 активно обољелих ђака и наставника од вируса корона. Кризни штаб одлучио је да детаљно анализира која старосна група је највише погођена.

Само у Бечу већ има око 600 заражених ђака.

С тим у вези је одлучено да се спроводе тестирања деце која су била у контакту са зараженима, а да резултати стигну у року од 24 сата, како би се избјегло да дјеца проводе дуго вријеме у карантину, а и "одстранили" из разреда она дјеца која су обољела.