latinica  ћирилица
30/09/2020 |  14:05 | Аутор: ТАНЈУГ

Станковић: Знамо шта нам је чинити на Кипру

Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић изјавио је да екипа иде на Кипар да савлада Арарат и избори пласман у групну фазу Лиге Европе.
Тренер Црвене звезде Дејан Станковић (фото:фкцз) -
Тренер Црвене звезде Дејан Станковић (фото:фкцз)

- Нисмо размишљали гдје ћемо играти. Спремали смо утакмицу најнормалније, у смислу да се игра код њих у Јерменији. Стицајем околности, ситуација се мијењала из сата у сат, а посљедња одлука је да се путује на Кипар. То ништа не мијења када смо ми у питању. Знамо шта нам је чинити и шта треба да урадимо - да одиграмо праву утакмицу, јер је ово лијепа прилика да Црвена звезда уђе у групну фазу Лиге Европе - рекао је Станковић.

Звездин тренер истиче да вјерује у свој тим.

- Темељно смо анализирали противника. Знамо шта они могу, али и шта не могу. Уопште није толико битна тактика, већ како се изађе на терен. Ко год од играча буде изашао на терен, знаће тачно шта треба да ради. Очекивања и захтјеви од сваког фудбалера биће велики. Од нас све зависи, а ја сам сигуран да ће наши момци, када треба, показати да су прави - истакао је Звездин стратег.

Станковић је одлучио да на Кипар, на утакмицу против Арарата у плеј-офу Лиге Европе, поведе 20 фудбалера. На списку су: Милан Борјан, Зоран Поповић, Марко Гобељић, Милан Гајић, Милан Родић, Радован Панков, Немања Милуновић, Милош Дегенек, Страхиња Ераковић, Нјегош Петровић, Вељко Николић, Мирко Иванић, Гелор Канга, Александар Катаи, Срђан Спиридоновић, Жељко Гаврић, Ел Фарду Бен, Алекса Вукановић, Милан Павков и Дијего Фалћинели.

Утакмица између Црвене звезде и Арарата игра се сутра, на ГСП стадиону у Никозији, од 19 часова.