latinica  ћирилица
06/10/2020 |  12:01 ⇒ 19:34 | Аутор: СРНА

Запослење за полицијске кадете одмах након школовања (ФОТО/ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је да полицијски кадети у Републици Српској након успјешног школовања данас одмах добијају запослење у полицијским станицама широм Српске, што у ранијем периоду није био случај.
Промоција кадета Јединице за полицијску обуку - Фото: РТРС
Промоција кадета Јединице за полицијску обукуФото: РТРС

Додик је нагласио да је то једна од важних ствари које су постигнуте посљедњих година, те да је важно да се полиција обнавља новим кадром.

- Велико је задовољство и част да смо промовисали 21. класу кадета полицајаца који већ данас одлазе у полицијске станице широм Републике Српске. Много младих смо примили посљедњих мјесеци и година у полицију и примаћемо их још - рекао је Додик новинарима на свечаности промоције 325 кадета у Центру за обуку у Залужанима.

Он је напоменуо да институције Српске улажу у опремање капацитета Министарства унутрашњих послова /МУП/, што потврђује намјеру да полиција буде оспособљена на најбољи могући начин.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да се опредјељеност институција Српске у јачање безбједносних капацитета Републике огледа кроз константно примање новог кадра у МУП-у, опремање полиције, реновирање полицијских станица, отварање Центра за обуку и слично.

      View this post on Instagram

На овај догађај се увијек радо одазовем. Ово је велики дан за ове младе људе, будуће полицијске службенике, њихове породице, као и за Министарство унутрашњих послова Републике Српске. Промоција 325 кадета 21. класе Полицијске академије и седме класе кадета за Специјалну антитерористичку јединицу.

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic) on Oct 6, 2020 at 2:56am PDT

Додала је да ће то све допринијети да Република буде јача и стабилнија, да безбједност буде на вишем нивоу, а у оквиру тога и заштити имовине и грађана и уставног поретка Републике.

- Чињеница да ови људи носе униформу са ознакама Републике Српске чине и њима и нама посебну част и на тај начин развијају и даље тај однос који постоји од постанка Републике Српске, од времена када је стварана, одбране током рата, развоја након рата до данашњег дана, а то је да дефинитивно постоји јединство између народа и полиције, зато то и јесте народна полиција - рекла је Цвијановић.

Она је честитала кадетима и поручила да су понос својих родитеља, али и институција Републике Српске, јер сваки грађанин Српске рачуна на подршку припадника МУП-а.