latinica  ћирилица
14/10/2020 |  09:50 ⇒ 09:55 | Аутор: РТС

Стиви Вондер објавио два нова сингла након 15 година (ВИДЕО)

Чувени амерички музичар Стиви Вондер објавио је два нова сингла, којима позива на јединство у суочавању са изазовима системског расизма и пандемије вируса корона.

Поред изненађења које је Стиви Вондер приредио својим поклоницима и коначно се послије 15 година паузе појавио са новим материјалом на музичкој сцени, изненађење је и то да ће нумере објавити његова, новооснована издавачка кућа, Републик рекордс.

У једносатном обраћању за медије из свог дома у Калифорнији, како преноси часопис Ролингстоун, Вондер је признао да је једну од пјесама, Where Is Our Love Song, почео да пише још 1968. када је имао 18 година. Недавно ју је пронашао, промијенио текст и уз музичку подршку Гери Кларка јуниора на гитари, снимио.

Приход од продаје пјесама биће уплаћен организацији Фидинг Америка, којој је, како наглашава познати музичар, неопходна милијарда долара како би помогла породицама које су у невољи због епидемије вируса корона.

Друга пјесма, Can't Put It in the Hands of Fate, такође је настала прије неколико година, додаје Вондер, али ју је посљедњих мјесеци употпунио новим текстом.

- Када сам је прво написао требало је да биде љубавна пјесма, али онда сам се запитао шта нам се то дешава... ово лудило је неприхватљиво. Не смијемо то више да трпимо. Потребна је промјена, не можемо се препуштати судбини. Не смијемо препустити гласање случају - наглашава Вондер.

Током конференције за штампу, Вондер ниједном није споменуо Доналда Трампа, али су његови коментари о стању нације били обојени бијесом и опипљивим осјећајем огорчења.