latinica  ћирилица
14/10/2020 |  14:45 ⇒ 14:45 | Аутор: СРНА

Вишеград има шта да понуди туристима

Министарка за трговину и туризам Републике Српске Сузана Гашић рекла је да у наредном периоду у Српској фокус првенствено мора бити на домаће туристе, јер су новонастали услови епидемије вируса корона натјерали друштво да више размишља о домаћим садржајима, као што је Вишеград који има огромну историју коју треба искористити.
Вишеград - Андрићград - Фото: СРНА
Вишеград - АндрићградФото: СРНА

- Важно је да нашим грађанима дочарамо и презентујемо све потенцијале које нуди Република Српска, а како би они, самим тим, то представили свим страним туристима који дођу у нашу земљу - истакла је Гашићева у Вишеграду.

Она је навела да у овој општини улажу огромне напоре да би Вишеград приказали на најбољи начин свима онима који су заинтересовани да посјете овај град и увјере се у његове потенцијале.

Након посјете Андрићграду, Туристичкој организацији Вишеград и мосту Мехмед-паше Соколовића, она је изразила увјерење да ће ова организација у сарадњи са локалном заједницом привући огроман број туриста и у наредној туристичкој сезони.

Представник Туристичке организације Вишеград Бранислав Андрић рекао је да су са Гашићевом данас разговарали о пројектима који ће се реализовати у наредном периоду у овој општини.

- Претходних дана, Министарство трговине и туризма Републике Српске и Влада Српске изнијели су оптимистичне најаве за Вишеград, као што су улагања у Вишеградску бању и остале туристичке потенцијале ове локалне заједнице - навео је Андрић.

Он је додао да је општи став свих туристичких организација у Републици Српској да планове за наредну туристичку сезону прилагођавају ситуацији.

Директор Рехабилитационог центра "Вилина влас" Душана Буквић рекла је да је данас било ријечи о досадашњем начину рада овог центра, његовом начину одрживости и о туристичким ваучерима, у складу са најављеним улагањима у Вишеградску бању.