latinica  ћирилица
17/10/2020 |  12:29 ⇒ 12:30 | Аутор: sputniknews.com

Новак поставио услове за повратак у Беч

Новак Ђоковић је унио промјену у свом такмичарском календару и ове године ће први пут још од 2007. учествовати на турниру у Бечу.

Тада је освојио такмичење у главном граду Аустрије, а сада ће бити посебно мотивисан у трци за рекордом Роџера Федерера.

Ђоковић ће до краја сезоне нове бодове моћи да освоји у Бечу (500 АТП поена), а потом и на Завршном мастерсу у Лондону, гдје би, уколико освоји турнир без иједног пораза у групној фази, могао да упише чак 1.300 нових бодова.

То би му било врло важно у борби за рекорд по броју недјеља на првом мјесту АТП листе, а турнир у Бечу стартује 26. октобра.

Директор турнира Хервиг Страка открио је детаље за долазак Ђоковића у Беч, који до прије десетак дана није био планиран.

- Ово је најтеже организован турнир до сада. Очигледно је да се ситуација погоршава помало посљедњих дана и недјеља. Ипак, нема још ниједне назнаке да постоји проблем да се турнир организује јер је све на професионалном нивоу што се тиче заштите - рекао је Страка за Аустријску прес агенцију (АПА), преноси портал Мондо.

Како је дошло до доласка Ђоковића у Беч?

-Он вјероватно неће доћи до краја недјеље и има неколико додатних жеља. Како би све функционисало савршено, мора да има одговарајуће окружење, од хране до фитнеса, то су ствари које треба да испунимо, али све је у реду. Није било у питању ништа финансијске природе. Брзо смо се договорили, Новак је једноставно желио да игра - каже Страка.

Појавила се претходних дана и информација да би Рафаел Надал могао да заигра на истом турниру како би и он освајао нове бодове. Ипак, од тога неће бити ништа.

- Разговарао сам са њим једном током ове недјеље, мислим да он неће доћи - признао је директор турнира.

Страка је недавно рекао да би Ђоковића у Беч могла да привуче трка за Федереровим рекордом и освајање нових бодова.

- То је била и моја спекулација, Богу хвала да се обистинила. Може да добије 500 нових поена, тако да ће свакако Новак бити максимално мотивисан - закључио је Страка.

Ђоковић је 2007. освојио турнир побједом против Стена Вавринке у финалу.