latinica  ћирилица
17/10/2020 |  12:39 ⇒ 14:42 | Аутор: Блиц

Кристијано Роналдо извазвао скандал у Италији

Италију дрма нови скандал, а Кристијано Роналдо је за то главни кривац.
Кристијано Роналдо -
Кристијано Роналдо

Након што је португалски ас повео побуну играча ФК Јувентус одмах послије неодиграног меча са Наполијем прошлог викенда, побјегавши из обавезне изолације како би се придружио репрезентацији - на том путу се и инфицирао  вирусом корона.

А када се вратио у Италију, ушао је у прави вербални рат са тамошњим министром спорта, Винћенцом Спадафором.

Наиме, током једне емисије, поменути министар је рекао "да му се чини да је Роналдо прекршио корона-прописе". Како није улазио у детаље, остало је нејасно да ли је мислио на то што је португалски ас побјегао из Јувентусове изолације, или због тога како се понашао након што је медицинским авионом стигао са репрезентативних обавеза и отишао својој кући да тамо "одболује корону".

Ипак, министрове ријечи "Роналдо прекршио прописе", стигле су до Кристијана. И, како преносе локални медији, он је јавно рекао да министар лаже.

- То је лаж, никакве здравствене прописе нисам прекршио - навео је Роналдо.

Министар на то није хтио да остане нијем. А и скандал је самом изјавом Португалца попримио озбиљне размјере, мада ни до тада није био мали.

Јер, бијегом из клуба јесте прекршио установљени протокол о сречавању ширења пандемије вируса корона, имајући у виду да је на своју руку напустио изолацију, отишао у домовину и ставио се на располагање репрезентацији, баш као што су изолацију за њим напустиле и још неке звијезде Јувеа.

Подсјетимо, када је откривено да су два радника клуба, која нису у стручном штабу, а не чине ни дио играчког кадра, инфицирани новим вирусом корона, цијели тим Јувентуса је, по актуелном медицинском правилнику у италијанском фудбалу, морао да се изолује. За тако нешто предвиђен је његов "Ј хотел", који се налази тик уз тренинг центра "Ла Континаса".

Роналду није падало на памет да остаје дуго у таквој изолацији, јер је само дан раније, као и сви остали чланови екипе, био негативан на тестирању, а није желио ни да пропусти репрезентативни дерби са Француском.

Када су играчи "старе даме" по други пут били негативни на тестирању, требало је да остану у "балону" и сачекају и трећи тест, али је Роналдо просто ријешио - да оде.

Гласно се побунио пред саиграчима али и челницима клуба, изашао, отишао да преноћи код куће са породицом, па дан касније кренуо у Португал да би играо против Шпаније у пријатељском мечу, а потом и у Лиги нација.

Кристијано Роналдо је играо против "фурије", онда и против Француза, али је затим установљено да се инфицирао па се вратио посебним, тзв. "медицинским авионом" у Италију.

Роналдова побуна у клубу је, иначе, "покренула" и његове саиграче, па су карантин прије времена напустили и Пауло Дибала, и Родриго Бентанкур, и Данило, и Мерих Демирал и Хуан Квадрадо, који су отишли у своје националне селекције, док се "покупио" и легендарни голман Ђанлуиђи Буфон, који је просто отишао кући.

Управа Јувентуса је о њиховом понашању обавијестила надлежне у италијанском фудбалу, ријешила да сачека да се "побуњеници" врате и одлучи о њиховим казнама, док су остали играчи у "колективној изолацији" у клупском хотелу провели до сриједе када су, после негативних резултата на тестовима, пуштени да иду својим домовима.

Када је министар видио шта је Роналдо рекао у Инстаграм обраћању (а додао је "Вратио сам се у Италију у медицинској пратњи и нисам потом имао контакт ни са киме, ни у Торину. То што је (министар) о мени рекао је лаж"), Винћенцо Спадафора је ријешио да узврати:

- Вјештине неког играча не дају му право да буде арогантан, уз непоштовање институција. А ни да лаже. Напротив, што је неко познатији, требало би да осећа и већу одговорност, да добро размисли прије него што нешто каже и да увијек буде добар примјер другима. Немам намјеру да у недоглед расправљам на ову тему. Могу само да потврдим да смо (као власт) добили званично да су хотел у коме су морали да остану - заиста напустили неки Јувентусови играчи. Нећу о овоме више јавно причати, а свима инфициранима желим брзи опоравак - истакао је италијански министар спорта.