latinica  ћирилица
18/10/2020 |  13:55 ⇒ 13:55 | Аутор: srpskainfo.com

Федерер саопштио када се враћа на терен

Новак Ђоковић је у досадашњем току сезоне морао да води рачуна о Рафаелу Надалу, који и није учествовао на баш свим турнирима, а ускоро ће морати да пази и на трећег члана "велике тројке".

Јер, Роџер Федерер је најавио велики повратак у тенис, истакавши да уопште не помишља да се пензионише.

А управо је Федерер "тениска мета" српског аса, који жели да га престигне и по броју седмица на врху АТП листе (310:290 је тренутни резултат у корист Швајцарца), а и по броју гренд слем трофеја (Федерер и Надал имају по 20, Ђоковић 17).

Наиме, у интервјуу за Швајцарер илустриете, Федерер је најавио да очекује да ће, послије дуге паузе усљед опоравка од проблема са кољенима, заиграти већ на Аустралијан опену.

- Добро се опорављам, корак по корак, али не желим да себи стварам притисак и пожурујем се. Нећу да се појавим на неком турниру док не будем сто одсто спреман. Тренутно дјелује као да ћу моћи да се вратим тенису у јануару, на Аустралијан опену -  истакао је Федерер.

И даље не може да тренира као некада:

- Не, за сада још не могу. Више од два сата није могуће у овом тренутку. Али, радим на кондицији и снази без болова већ неко вријеме. Неће бити потребне неке нове операције - оптимиста је Швајцарац.

Осврнуо се и на пензионисање:

- О многим стварима јесам размишљао ове године, али докле год будем осјећао да могу да се такмичим, играћу - не наговјештава још крај каријере сјајни швајцарски тенисер.