latinica  ћирилица
19/10/2020 |  20:06 ⇒ 20:07 | Аутор: СРНА

Тужилаштво БиХ поступа по извјештају ФУП-а против Мектића

Тужилаштво БиХ поступа по извјештају који је ФУП поднио против Драгана Мектића, бившег министра безбједности БиХ, Игора Голијанина, који је био шеф Мектићевог кабинета, Славка Бојића, директора компаније ММС код, те ове бањалучке фирме, због сумње да су малверзацијама при набавци опреме за Граничну полицију БиХ оштетили буџет БиХ за готово 1,68 милиона КМ.
Драган Мектић - Фото: klix.ba
Драган МектићФото: klix.ba

- Тужилаштво БиХ поступа по наведеном извјештају. Више информација или детаља не можемо давати - рекао је за Независне новине портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.

Независне подсјећају да је ријеч о набавци која је спроведена након што је МУП Чешке, односно чешка Влада одобрила БиХ око 1.890.860 КМ за јачање заштите граница БиХ. Од тих средстава купљене су батеријске лампе, двогледи, дневно-ноћне камере, уређаји за детекцију откуцаја срца, беспилотне летјелице итд. Међутим, у процесу набавке ФУП биљежи низ спорних корака.

Сумња се да је опреми која је испоручена Министарству стварна вриједност вишеструко нижа у односу на цијену која је уговорена. Сумња се и да има одступања у погледу опреме која је понуђена и оне која је испоручена.