latinica  ћирилица
21/10/2020 |  13:27 ⇒ 13:28 | Аутор: СРНА

Теслић: Шеранић похвалио добру организацију у околностима епидемије

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је данас да је задовољан начином на који се теслићки Дом здравља организовао и реаговао у околностима епидемије вируса корона.
Шеранић у Теслићу - Фото: РТРС
Шеранић у ТеслићуФото: РТРС

Шеранић је, након састанка са руководством Дома здравља "Свети Сава" у Теслићу, рекао да је разговарано о пројектима који би требало да унаприједе рад ове здравствене установе.

- Ту прије свега мислим на инфраструктурну реорганизацију Хитне медицинске помоћи, као и на набавку РТГ апарата - рекао је Шеранић новинарима.

Он се захвалио приватном донатору из Њемачке Давору Петровићу чијим средствима је реконструисана Служба педијатрије.

Шеранић је рекао да је на састанку разговарано и о одређеним превентивним активностима које Дом здравља заједно са Здравствено туристичким центром "Бања Врућица" може да организује, издвојивши мамографске и кардиоваскуларне прегледе, као и активности с циљем смањења и превенције масовних незаразних обољења.

- Спрега републичке и локалне власт је врло важна и на томе потенцирамо како би заједничким пројектима унаприједили живот грађана - рекао је Шеранић.

Директор теслићког Дома здравља Срђан Даниловић каже да је министра Шеранића упознао о раду и пословању ове установе, епидемиолошкој ситуацији и позитивном пословању током девет мјесеци ове године.

Директор "Бање Врућица" Драган Богданић каже да је овај центар активно укључен на сузбијању ширења пандемије вируса корона и најавио да ће Дому здравља обезбиједити инхалаторе, стерилизаторе и другу недостајећу опрему.

Он је навео да "Бања Врућица" са својим ресурсима и са тимовима Дома здавља учествује и на превенцији других масовних незаразних обољења, организујући, између осталог, превентивне ултразвучне прегледе жена на карцином дојке.