latinica  ћирилица
21/10/2020 |  21:48 ⇒ 21:49 | Аутор: РТС

Партизан у осмини финала Купа Србије

Фудбалери Партизана пласирали су се у осмину финала Купа Србије, пошто су са 2:0 савладали екипу Бачке.
ФК Партизан (фото:Marko Jovanović) -
ФК Партизан (фото:Marko Jovanović)

Голове за црно-бијеле постигли су Павловић и Асано, а дебитовао је Бајебек.

Партизан је до осмине финала Купа Србије стигао не превише атрактивном и квалитетном, али рутинском игром - Бачка је савладана 2:0.

Требало је црно-бијелима времена и воље да одиграју меч против Бачке, послије великог пражњења у недјељном дербију, али су изабраници Александра Станојевића смогли снаге да одиграју довољно професионално и савладају незгодног ривала.

Велики удио у побједи Партизана игра чињеница да су црно-бијели рано повели - већ у седмом минуту утакмице прелихеп погодак постигао је Лазар Павловић.

До краја првог дијела виђена је лоша игру на обје стране, мало прилика пред головима Стевановића и Милојевића, али се то у доброј мјери измијенило у наставку.

Гости из Бачке Паланке најозбиљније су запријетили већ на самом старту другог дијела. Писачић је затресао пречку Партизановог гола, а као да је то био сигнал црно-бијелима да офанзивније крену ка Милојевић.

Имали су црно-бијели неколико полуприлика, да би до поготка стигли у 75. минуту, послије велике грешке голмана гостију. Асано се добро снашао, рутински затресао мрежу и донекле се искупио за неколико лоших потеза током меча.

У екипи Партизана први меч одиграо је и Француз Жан-Кристоф Бајебек, али није превише показао, односно добро се видјело да је далеко од форме неопходне за највеће напоре које захтијева професионални фудбал.

Треба истаћи и је нову повреду доживио Лазар Марковић, који је већ у петом минуту морао да уступи своје мјесто на терену Денису Стојковићу, који је нешто касније и сам замијењен.