latinica  ћирилица
22/10/2020 |  08:20 ⇒ 22:58 | Аутор: Б92

Ровита Звезда креће у поход на европско прољеће

Фудбалери Црвене звезде од 21 сат играју на гостовању против Хофенхајма у првом колу групне фазе Лиге Европе.

Црвено-бијели дочекују меч у тешком тренутку с обзиром да је велики број играча под знаком питања, а поједини су и ван строја због здравствених проблема.

Тренер актуелног шампиона Србије неће моћи да рачуна на Мирка Иванића и Гелора Кангу који су заражени вирусом корона, и то није ништа ново, међутим играчи попут Катаија, Бена, Гаврића и Гобељића такође би могли да буду изостављени из стартне поставе.

Катаи је у недавно завршеном "вјечитом дербију" повредио примицач и сигурно није 100 одсто спреман, а изјава Дејана Станковића како неће ризиковати са ровитим играчима наговјештава да најбољи играч Црвене звезде вјероватно неће бити од старта на терену.

- Фудбалери су добро, присутан је умор, али имамо још 24 сата до меча, тако да није ништа страшно. Календар је такав какав је, не треба ризиковати са ровитим играчима, јер имамо још много утакмица до репрезентативне паузе. Сваки сљедећи меч јесте најважнији, али има и утакмица у којима можемо више да калкулишемо са саставом. Спремни смо, нема много дилема око поставе и сигуран сам да ће они који буду изашли на терен одрадити посао како треба - рекао је Станковић.

Српски медији пишу како је врло вјероватно да ће стратег Црвене звезде промијенити формацију пред меч са њемачким представником (3-4-2-1).

Због проблема са повредама Станковић би могао да изађе са два задња везна, у виду Санога и Петровића, и да поред њих као "wing" бекови играју Родић и Гајић.

Дефанизвну тројку би онда чинили млади Ераковић, као и искусни Милуновић и Дегенек. Станковић би тиме покушао да закрпи рупе и ојача везни ред, односно посљедњу линију.

Од играча који су у такмичарском ритму једино су Спиридоновић, Николић и Фалчинели сто одсто спремни. Поменути Катаи, Бен и Гаврић су ровити, док играчи попут Павкова, Крстовића, Вукановића, Радуловића и Симића немају мечеве у ногама и нереално је очекивати да неко од њих уђе у стартних 11.

Због тога је најреалније да видимо Николића и Спиридоновића као офанзивне везне, а Италијана у нападу.

Није искључено да Станковић у прву поставу убаци ровите фудбалере, чиме би ризиковао, међутим на конференцији за медије јасно је рекао да "то не треба радити".

Далеко од тога да само Звезда има проблеме. Њемачки представник биће на овом сусрету без седам одбрамбених играча, те ће црвено-бијели имати шансу да искористе изостанак важних играча.

Капитен Бењамин Хубнер повредио је лигамент кољена, баш као и Ермин Бичакчић, Стафилидис има проблема са раменом, Адамс и Кадерабек су у карантину због коронавируса, док Бренет и Богарде нису ни регистровани за Лигу Европе.

На претходном мечу у Бундеслиги, екипа Хофенхајма изгубила је од Дортмунда минималним резултатом, а у одбрани су играли са три играча, од која два прошле сезоне нису била стандардна.

Акпогума је мало био у тиму, мало није, а Вохт је други део сезоне провео на позајмици у Вердеру.

Екипа Себастијана Хенеса биће ослабљена и за најбољег стрелаца Андреја Крамарића, међутим и поред свих проблема велики су фаворит против Звезде.