latinica  ћирилица
22/10/2020 |  09:25 ⇒ 09:56 | Аутор: СРНА

Влада о Приједлогу уредбе о носиоцу послова електронске сертификације

Влада Републике Српкске требало би на данашњој сједници у Бањалуци да разматра Приједлога уредбе о носиоцу послова електронске сертификације у органима управе и за органе управе.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

На дневном реду сједнице је и разматрање Извјештаја о стању у банкарском систему Републике Српске за период 1. јануар - 30. јун ове године и Извјештаја о пословању и резултатима рада са финансијским извјештајем Агенције за банкарство Републике Српске за период 1. јануар - 30. јун.

На сједници би требало да буде размотрен и Приједлог одлуке о прихватању задужења Републике Српске према Свјетској банци-Међународној банци за обнову и развој за прву фазу Програма интегрисаног развоја коридора ријека Саве и Дрине уз кориштење вишефазног програмског приступа /9129-БА/, као и Приједлог одлуке о одобравању донаторских средстава Владе Србије у износу од 317.694 КМ, Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Биће размотрена и Информација о приједлогу за суфинансирање пројеката Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске, те Приједлог одлуке о давању сагланости том фонду да, у складу са расположивим средствима, у укупном износу од 790.000 КМ, финансијски подржи/суфинансира пројекте, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Планирано је да буде разматран Приједлог одлука о утврђивању услова за продужење рока на који је додијељена концесија за изградњу мале хидроелектране "Сућеска Р-С-1", те "Сућеска Р-С-2" на ријеци Сућесци, општина Рудо.