latinica  ћирилица
22/10/2020 |  10:28 ⇒ 11:03 | Аутор: СРНА

Регионални пројекат за заустављање незаконите трговине

Представник УН Канцеларије за борбу против дроге и криминала у БиХ Дубравка Пиотровски данас је упознала главног тужиоца Тужилаштва БиХ Гордану Тадић о активностима у оквиру регионалног пројекта за заустављање недозвољене трговине оружјем и друге незаконите трговине, који у БиХ реализују кроз Глобални програм за ватрено оружје.
Састанак у Тужилаштву - Фото: СРНА
Састанак у ТужилаштвуФото: СРНА

Пиотровски је Тадићевој пренијела захвалност вође Глобалног програма за ватрено оружје УНОДЦ-а у Бечу Симон Граси и званичника УНОДЦ-а за превенцију криминала и казнено правосуђе Диман Димова на досадашњој дугогодишњој сарадњи, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Тадићева је истакла да Тужилаштво БиХ, у складу са надлежностима, процесуира предмете који се односе на незакониту трговину, те кријумчарење и неовлаштен промет наоружања, муниције и производа двојне намјене у складу са Кривичним законом БиХ.

Она је додала да ова кривична дјела често имају регионални и међународни карактер и у вези су са кривичним дјелима тероризма, неовлаштеног промета дроге и трговином људима, те захвалила представници УНОДЦ-а на сарадњи.

Тужиоци Тужилаштва БиХ похађали су и специјалистичке обуке из ове области које су организовале међународне организације УН, што ће бити настављено и у наредном периоду.