latinica  ћирилица
22/10/2020 |  11:58 ⇒ 12:01 | Аутор: СРНА

На Рачи откривене фалсификоване возачке дозволе и PCR тест

Службеници Јединице граничне полиције Бијељина нису дозволили улазак у БиХ држављанину Њемачке и Кине који је приликом граничне провјере предочио потврду PCR теста на ковид 19 за који се сумња да је фалсификован.
ГП Рача - Фото: РТРС
ГП РачаФото: РТРС

Ово лице контролисано је јуче на уласку у БиХ на граничном прелазу Рача, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело фалсификовање исправе, о догађају је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, према чијем је налогу предмет уступљен службеницима Станице граничне полиције Сремска Рача Министарства унутрашњих послова Србије.

У складу са Законом о странцима, уручено му је рјешење о одбијању уласка у БиХ.

Истог дана, службеници ове јединице су на уласку у БиХ на прелазу Рача открили фалсификовану возачку дозволу БиХ приликом граничних провјера држављанина БиХ.

Према налогу тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Бијељини возачка дозвола је привремено одузета, а против држављанина БиХ овом тужилаштву биће достављен извјештај о предузетим мјерама и радњама.

Службеници Јединице граничне полиције Бијељина су у понедјељак, 20. октобра, открили и фалсификовану возачку дозволу Словеније коју је на увид дао држављанин Србије, приликом контроле на уласку у БиХ на прелазу Рача.

Према налогу тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, предмет је уступљен службеницима Станице граничне полиције Сремска Рача Министарства унутрашњих послова Србије.

Службеници Јединице граничне полиције Дољани јуче су ухапсили лице чији су иницијали Ш.Х. јер је утврђено да је за њим Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево расписало потрагу због кривичног дјела фалсификовање исправе.

Овај држављанин БиХ контролисан је на изласку из БиХ на прелазу Бијача и предат службеницима МУП-а Кантона Сарајево.

Службеници Јединице граничне полиције Зворник лишили су слободе држављанина Србије чији су иницијали М.М, након што је утврђено да га потражује Општински суд у Сарајеву због кривичног дјела тешка крађа.

Ово лице контролисано је на уласку у БиХ на прелазу Каракај и предато је службеницима Одјељења судске полиције судова у Тузланском кантону.

Приликом уласка у БиХ на прелазу Нови Град лишено је слободе лице чији су иницијали А.А. јер га потражује Општински суд у Санском Мосту због кривичног дјела крађа.